Deze pagina toont informatie over bewerkingen over constructiebalken. De pagina toont voorbeelden van hoe u een aanvraag kan starten. De pagina toont ook voorbeelden van technische tekeningen van constructiebalken die gebruikt worden voor aanvragen. Wilt u informatie over andere metaalbewerkingen van de IJzershop zoals zetwerk, laswerk, boorwerk of knipwerk? Bekijk dan onze pagina constructiewerk

Via constructiebalk.nl heeft u de optie om uw balk op maat te laten aanleveren. U kunt de balk op lengte maken, laswerkzaamheden laten uitvoeren en gaten laten boren.

U wilt een balk zagen op lengte en/of in verstek (onder een hoek zagen)
Om de balk op maat te laten zagen hebben we enkel het type balk en de lengte van de balk in milimeters nodig. Indien u geen laswerkzaamheden of boorwerkzaamheden wil uitvoeren, kunt u ook direct via de constructiebalk webshop een balk op lengte bestellen. Om een balk in verstek te laten zagen vragen wij een schets of een technische tekening. Wij adviseren deze technische tekening te laten maken door een erkende constructeur.
Hieronder ziet u een voorbeeld van een tekening voor het zagen van een balk onder verstek.

Wanneer u een prijs wilt aanvragen kunt u volstaan met het doorgeven van het type balk (bijv. HE120A), de totale lengte in millimeters (bij. 2300mm) de manier van verstekzagen (bijv. volgens zaagfiguur B) en de hoek waarin gezaagd moet worden (bijv. X1 = 45 graden)

Een HEA, HEB of IPE balk in verstek zagen
Een UNP-balk in verstek zagen (staand)
Een UNP balk in verstek zagen (liggend)

U wilt gaten boren in een constructiebalk
U kunt boorwerkzaamheden laten uitvoeren in de balk zelf, of bijvoorbeeld op een kop- of voetplaat. Om boorwerkzaamheden te laten uitvoeren vragen wij een schets of een technische tekening. Wij adviseren deze technische tekening te laten maken door een erkende constructeur. De tekeningen of schetsen kunt u met ons delen via de offerte pagina als .jpg, .png, .bmp of .pdf. Wij reageren doorgaans binnen een werkdag op uw aanvraag. Hou rekening met een extra levertijd van circa 2 tot 3 weken voor boorwerk.
Vraag een offerte aan.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een tekening voor het uitvoeren van boorwerkzaamheden.

Het boren van gaten in balken of strippen

U wilt kopplaten, voetplaten of andere platen lassen aan een constructiebalk
Om laswerkzaamheden te laten uitvoeren vragen wij een schets of een technische tekening. Wij adviseren deze technische tekening te laten maken door een erkende constructeur. De tekeningen of schetsen kunt u met ons delen via de offerte pagina als .jpg, .png, .bmp of .pdf. Wij reageren doorgaans binnen een werkdag op uw aanvraag. 

Indien u kopplaten, voetplaten of bijvoorbeeld gordingstrippen wilt laten lassen, geef deze dan aan op tekening. Noteer wat voor type plaat u wilt lassen op de balk en de lengte vanaf het uiteinde en de zijkant van de balk. Indien u niet een van de standaard platen van de webwinkel wil gebruiken, teken dan de maten van de aan te lassen plaat ook.
In de afbeeldingen hieronder ziet u voorbeelden van tekeningen zoals u die aan ons kunt aanleveren.

Voorbeeld van een knooppunt in een staalconstructie

U wilt een portaal aanvragen

Om een portaal aan te vragen dient u de belangrijkste maatgeving te noteren en het type balk dat u hiervoor wil. Noteer bij uw aanvraag dat u het portaal wel of niet gelast wil. Om een portaal te produceren vragen wij een schets of een technische tekening. Wij adviseren deze technische tekening te laten maken door een erkende constructeur. De tekeningen of schetsen kunt u met ons delen via de offerte pagina als .jpg, .png, .bmp of .pdf. Wij reageren doorgaans binnen een werkdag op uw aanvraag. 

U wilt een constructie aanvragen die bestaat uit verschillende constructiebalken
Om een constructie uit constructiebalken aan te vragen, vragen wij een schets of een technische tekening. Wij adviseren deze technische tekening te laten maken door een erkende constructeur. De tekeningen of schetsen kunt u met ons delen via de offerte pagina als .jpg, .png, .bmp of .pdf. Wij reageren doorgaans binnen een werkdag op uw aanvraag.

Vraag een offerte aan.
 

In de afbeeldingen hieronder ziet u voorbeelden van tekeningen zoals u die aan ons kunt aanleveren.

Voorbeeld van een samengestelde staalconstructie

Hoe levert u de tekeningen aan?
De tekeningen of schetsen kunt u met ons delen via de offerte pagina als .jpg, .png, .bmp of .pdf. Wij reageren doorgaans binnen een werkdag op uw aanvraag. 

De levertijd van een balk met bewerkingen zoals boren, verstekzagen en/of lassen is groter dan een constructiebalk zonder deze bewerkingen. Een balk zonder bewerkingen kunnen wij vanaf 5 werkdagen leveren. Een balk met bewerkingen kunnen wij leveren vanaf een levertijd van circa 6 weken.

Een offerte aanvragen

Menu

informatie