Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een HEA en een HEB constructiebalk?

Een HEB balk heeft, ten opzichte van een HEA balk een dikkere wanddikte. Dus ondanks dat de buitenafmetingen van beide types constructiebalken nagenoeg gelijk zijn is de HEB constructiebalk geschikt voor een  zwaardere belasting en is het eigen gewicht veel hoger.

Wat is het verschil tussen gestraald/gemenied en gegalvaniseerd?

Als een stalen balk uit de hoogovens wordt aangeleverd heeft deze een (roestige) walshuid. Wanneer de balk uit het zicht en droog wordt verwerkt is dat geen enkel probleem.
Wanneer de balk wel in het zich blijft zitten kun je de walshuid laten wegstralen zodat je een roestvrij oppervlak krijgt. Om te voorkomen dat dit oppervlak tijdens het transport toch weer gaat roesten wordt de balk voorzien van een dunne laag rode menie.
Wanneer een balk in een vochtige omgeving of buiten wordt toegepast kun je deze het beste laten galvaniseren. Tijdens het galvaniseren wordt er een beschermende zinklaag aangebracht op de buitenkant van de balk waardoor deze niet zal gaan roesten.

Ik weet niet welk type balk ik nodig heb, kunnen jullie dat berekenen?

Wij kunnen u niet adviseren in deze keuze, dit is echt het werk van een constructeur. Uiteindelijk is het voor uw eigen veiligheid dat de juiste balk wordt geplaatst!
De IJzershop adviseert u een erkende constructeur. Deze kunt u vinden via bijvoorbeeld de Metaalunie, de branchevereniging constructeurs VNconstructeurs of het Constructeursregister RC/RO/RT. De IJzershop doet zelf niet aan de noodzakelijke berekeningen voor de keuze en toepassing van een constructiebalk. Wij zijn leverancier van het materiaal.

Kunnen jullie ook het lassen en boren van een constructie verzorgen?

In principe zijn wij gespecialiseerd in het leveren van de materialen maar het is ook mogelijk om door ons de gaten in de balken te laten boren en de kop- en voetplaten te laten lassen. Via het offerteformulier kunt u hiervoor een prijs opvragen. Bekijk ook de aanvullende informatie op onze pagina: Bewerking stalen balken

Kunnen jullie ook de constructie ter plaatse monteren?

Nee, wij beperken ons tot het leveren van de materialen

Wat is de levertijd van constructiebalken?

De levertijd is afhankelijk van de bewerking van de balken:

- onbehandelde balken hebben een levertijd van 5-7 werkdagen
-
gestraald/gemeniede balken hebben een levertijd van 7-9 werkdagen
-
gegalvaniseerde balken hebben een levertijd van 12-15 werkdagen

Berekenen jullie transportkosten?

Ja, wij berekenen altijd 35,00 euro exclusief BTW voor transportkosten.
- Wij leveren uitsluitend in Nederland
- Wij leveren niet op de eilanden (wel levering in depot haven mogelijk)

Moet ik zelf aanwezig zijn tijdens de levering?

Nee, u hoeft niet zelf aanwezig te zijn.
- onze expediteur heeft zelf een kraan op de auto en kan zijn eigen auto lossen
- wanneer u zelf niet aanwezig kunt is het wel handig als u een bordje of briefje achterlaat met instructies voor de chauffeur.

Hoe weet ik wanneer mijn bestelling wordt geleverd?

Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u van ons altijd een opdrachtbevestiging waarop een uiterste levertijd staat vermeld.
In veel gevallen zal onze expediteur 1 dag voor levering nog contact met u opnemen om het tijdstip van leveren door te geven.
- wij leveren alleen op werkdagen, wij leveren niet in het weekend.

Kan ik ook op rekening kopen of achteraf betalen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij leveren uitsluitend na ontvangst van de betaling via Ideal, Paypal of een bankoverschrijving.

Wanneer en hoe kan ik jullie bereiken?

Wij zijn iedere werkdag tussen 7.30 en 17.00 uur aanwezig op kantoor, u kunt ons via telefoon (058-2161404), Whatsapp (0636.58.58.00) en via mail (contactformulier) bereiken.

Kan ik mijn bestelling ook bij jullie afhalen?

Ja, dat kan op werkdagen tussen 7.30 en 17.00 uur op de Venusweg 15 in Leeuwarden
Houd er wel rekening mee dat wij geen constructiebalken op voorraad hebben liggen en dat wij ook voor afhaalorders een levertijd rekenen.

Menu

informatie